FR - NL - EN
Inscription à la Newsletter "Passion Porsche" (FRANS)

Al van kinds af geboeid

  • Reeds in mijn vroege kinderjaren was ik geboeid door de auto. Toen verzamelde ik miniatuur auto’s en boeken, en was ik tot allerlei merken aangetrokken. Maar niet tot Porsche in het bijzonder. En plots, op een dag, klikte het. Een 911 3,2l Coupé stond vóór de boekhandel waar ik mijn tijdschrift Sport Auto altijd kocht. Ik bleef enkele minuten kijken en stapte uit de boekwinkel met een Flat 6 magazine en een RS magazine, waarin ik met plezier ontdekte dat men zich een 911 dagelijks kon veroorloven voor een relatief redelijk budget. Porsche bood passie aan een redelijke prijs aan.
  • Toen ik nog voor Management Ingenieur studeerde aan Solvay, werd ik lid van de Club 911, waar ik met open armen onthaald werd, hoewel ik nog niet met een Porsche reed. Dankzij de Club stapte ik als passagier in een 911 3,2l, een 993, een 996, enz. Er was geen stoppen meer aan mijn passie.
  • Het onderwerp van mijn eindverhandeling werd de strategie van Porsche. Daar had ik een goede gelegenheid om het merk maandenlang te bestuderen.
  • Nadien werd ik Manager in een consulting maatschappij voor de banksector (met als klanten Axa, ING, BNP, enz.). Zodra ik geld begon te verdienen, begon ik ook te sparen voor mijn eerste 911. Ik koos voor een zwarte 911 SC Cabriolet uit 1983, een collectors item want dat was de eerste cabriolet versie van de 911. En sindsdien blijft de passie groeien!

Zin om een bedrijf op te richten dat iets nieuws aanbiedt

  • In 2007 besloot ik handelaar te worden in uitzonderlijke wagens. Want toen ik naar mijn 911 SC zocht, raakte ik op meerdere vlakken gefrustreerd (moeilijk om een juist idee te hebben van de toestand van de wagens, gebrek aan transparantie, het kopen van een ludieke wagen is geen lachertje, enz.). De gedachte was er. Maar, omdat ik graag de zaken goed doe, heb ik 5 jaar nodig gehad om eindelijk klaar te zijn voor het oprichten van de maatschappij.

5 jaar voorbereiding

  • Ik heb een opleiding gevolgd in automechanica aan het Institut de Technique, Mécanique et Electricité en ben geslagen in het toegangsexamen tot het uitoefenen van het beroep van handelaar. Daarna heb ik ook mijn diploma als electromechaniker behaald. Intussen heb ik mij ook verdiept in andere merken buiten Porsche en heb ik een Mini Cooper S uit 2000 gekocht (een collectors model, want het laatste uit een 40-jaarlange productie), alsook een Fiat 500 R uit 1975 dat in perfecte staat vertoefde hoewel nooit gerenoveerd. Op die 3 wagens, de Cooper S, de 500 en vooral de 911 SC, heb ik mijn opleiding in praktische mechanica voortgezet.
  • Met een 964 RS heb ik een rijstage gevolgd op een circuit om beter te begrijpen hoe het besturen van een 911 aanvoelt.
  • Ik heb veel mensen ontmoet die me sterk geholpen hebben, want alleen kan je niet slagen: de algemene secretaris van Federauto Véhicules d'occasion, enz.
  • En ik werd gelukkig gevolgd door Cap Innove van Solvay Entrepreneurs, die ieder jaar enkele projecten steunt. Deze projecten worden omwille van hun innovatief karakter geselecteerd. Zij hebben mij tijdens de oprichtingsfase van het bedrijf geholpen, en nu nog.

En, uiteindelijk, oprichting van WE LOVE CARS bvba

  • In 2012, na 2600 uren voorbereiding en een jarenlange passie voor auto’s, werd het tijd om van mijn passie een beroep te maken. Dit is nu wel de geknipte job voor mij: mijn liefde voor Porsche met u delen.

+ 32 471 992 186 - contact@welovecars.be

BE 0848.841.060

© we love cars